Owl's !


Huh ? Kenapa Dengan rantai Owl's ? Kenapaaaaaa ?

-Tak, tadi aida saja-2 lah belek-belek tengok-tengok rantai owls kat google image, pastuu tetiba satu website ni keluar tentang seh=gale makjadah tentang rantai owls ni. apalagi, aku yang tekde kerja ni pun baca lahhh. hahhahahahah. takda kerja lah, dah baru lepas exam. haiyaaaaa maaaa :> ahhahah. tapi seronok gak, xde kerja kolah. ishh,,kena study gak lagi 3 month Upsr woiiiiii :3 takut-takut' ermm. ok-2 satgi ceramah tang lain pulak satgi . huhuhu, hah ape masalahnye dengan rantai OWL'S ? alahhhh, yang budak hot selalu dok pakai tuu :3 :  -Masa aida bukak website tu die tulis cenggini :

'RANTAI OWLS HARAM DIPAKAI'
Errmmmm. aida pun sedih la jugak, sebab baru ingat nak beli -,-' hehe :D kenape ye. Jom tengok die tulis ape   'Mana-mana perhiasan yang mempunyai gambaran atau mirip sesuatu haiwan samadah khayalan seperti kuda yang mempunyai tanduk maka hukumnya adalah haram berdasarkan hukum di mana nabi melarang meletakkan patung di dalam rumah. hadis di bawah menjejaskan bahawa malaikat rahman tidak akan masuk ke rumah sekiranya mempunyai patung dan sebagainya: Sesungguhnya para malaikat tidak masuk ke dalam rumah yang didalamnya ada gambar, patung, anjing, dan orang yang berjunub.
Dalam hal perhiasan, seperti loket yang mempunyai bentuk Patung, samada binatang atau sebagainya ia dibimbangi berlakunya konsep pemujaan dan sebaran perbuatan in adalah HARAM di sisi Islam'

-Ahhh ? Ape lagi ? Huh ? Takut kannnn. Ermm, aida pun rasa malas nak beli dah. Tapi, lagi satu perkara, masuk sikit bab rumah ni, hahahhahaha. Maluuu-maluuu la nak cakap ' Dalam rumah aida ade banyak la barbie-doll Boleyy kaaa ? :3 hew hew. takpalaaa rahsia bocor. aummm :'( tak boleh laa. habiss tu . nak watcamner yer ? ^^y . AllahuAlam laah ye. 



No comments: